16 September

Fibonacci gedichten maken en bloemblaadjes tellen tijdens de Playshop: met Fibonacci in de tuin.

Het woei flink, maar het was toch lekker weer en rond twee uur kwamen de eerste mensen binnendruppelen...na de uitleg van Janine gingen de wiskunstenaars, zoals ze later werden genoemd door een deelneemster, nieuwsgierig de tuin in, op zoek naar bloemblaadjes en zaadpatronen in spiralen...Na een korte pauze met lekkers, en een kleine demo met waterspiralen en wat spiralen voor effect hebben...toog iedereen aan de slag met naar keuze: een vijfhoek tekenen op basis van de gulden snede, muziek maken of een Fibonacci gedicht maken.
Het werd een combinatie van alles... Toke zong haar Fibonacci gedicht met harmonieuze sopraanstem en de andere gedichten werden spontaan begeleid met allerlei muziekinstrumentjes vol geheimzinnige klanken...Op papier werden de woorden omlijst door perfecte vijfhoeken, die na flink wat zweten her en der op papier werden getoverd.

Die Fibonacci gedichten houden we erin, riep Ilona enthousiast, en we spraken af dat de gedichten op de webblog van Kosmisch groen zullen komen, de komende dagen, zie: www.kosmischgroen.blogspot.nl Hou die dus in de gaten!
De deelnemers waren enthousiast envonden hun middag goed en leuk besteed.
Voel je dus welkom tijdens de workshop van volgende week zondag 23 september: 14:00-16:00 op Vrij Groen (achter de HOGE toren van Naturalis, Mendelweg) , met zelf aan de slag met je digitale fotocamera voor de workshop Planeten Verbeelden door fotograaf Andor Kranenburg en kunstenaar Ludy Feyen. Het verhaal door onze sterrenkundige, Joris Hanse is dan op zondag 30 september!














Geen opmerkingen: